Film in de Kargadoor

Posted on 2 september 2012

0


Komend seizoen breekt er een derde seizoen KargaKinema aan. Dit is de (underground) filmavond in de Kargadoor. In de werfkelder zijn maandelijks bijzondere films te zien. De films worden ingeleid door kenners die je net even anders naar een film laten kijken.

Dit seizoen is crossmedialiteit de rode draad. Daar zijn veel interessante thema’s mee te bedenken. Bijvoorbeeld een film met eigenschappen van een toneelstuk. Of een film die als een boek is opgebouwd. Het crossmediale kenmerkt zich door de interactie van twee kunstdisciplines. In dit geval kunnen dans, toneel of beeldende kunst de vorm van de film veranderen en je uitnodigen om op een andere manier naar de film te kijken.

Nieuw perspectief
Filmkenners waarmee KargaKinema samenwerkt zijn niet alleen filmwetenschappers. Het thema geeft ons een kans om film vanuit een andere hoek te belichten. Zo staat er in november een editie met capoeira gepland waar een gevechtschoreograaf ons toelicht welk verhaal verteld wordt door een vechtscène. En in december komt een cultuurwetenschapper (en singer- songwriter!) ons meer vertellen over de rol van een soundtrack in een film.

Voorfilm
Voor beginnend talent is er goed nieuws. De voorfilm blijft onderdeel van het programma. Elke editie word je verrast door een afstudeerproductie of korte film van een beginnende filmmaker. Een uitgelezen kans om iets bijzonders te ontdekken, maar ook om kennis te maken met de filmmaker zelf. Na afloop van de film is er een korte Q&A.

Knusse kelder
Bijzonder aan de filmavonden van de Kargadoor is de locatie. De sfeervolle werfkelder, kussens en gratis popcorn maken het gebrek aan bioscoopstoelen meer dan goed. KargaKinema geeft je een avond unieke filmbeleving voor maar 3 euro.

Programma
Woensdag 19 september: Film & Fotografie
> De fotografische blik in een film – door Manon Sandee (filmwetenschapper)
Woensdag 17 oktober
> Film & architectuur
Maandag 19 november: Film & Vechtkunst
> Omdat vechten heel mooi kan zijn! – door Taco Schenkhuizen (gevechtschoreograaf)
Dinsdag 18 december: Film & Muziek
> De rol van de soundtrack – door Sabine de Lat (componist en singer/ songwriter)

Volg ons
Wil je op de hoogte gehouden worden van ons programma en nieuws? Volg ons op Facebook.

Heb jij een goede tip voor KargaKinema? Ben jij een filmmaker die zijn film wil vertonen? Of wil je een inleiding geven? Stuur een mailtje naar kargakinema.kargadoor@gmail.com.

Vera de Lange & Joset van der Hoeven (organisatoren KargaKinema)

Advertenties
Posted in: Film